En garage er et rum, der lader dine drømme blive til virkelighed

Sådan bruger man bedst pladsen i garagen til opbevaring


Opbevaringsplads er aldrig ubegrænset - selv i de største huse. På et tidspunkt er din kælder eller loft simpelthen fyldt. Når dette sker, er garagen det sidste tilbageværende rum, som kan bruges til opbevaring. I starten er det måske kun dæk og fælge til din bil, haveredskaber og andet stort sportsudstyr. Men ofte bliver en garage også et sted, man gemmer sine vine, mad og gamle klenodier. Så tænk over, hvordan du vil bruge din garage. Ofte får du mest muligt ud af rummet ved at tilpasse det med den rigtige garageport - for selv en garage har ikke ubegrænset plads.

Vær opmærksom på vejret


Et andet vigtigt råd: Hvis du skal opbevare planter i din garage, skal du sørge for, at den er tilstrækkeligt isoleret - i sidste ende er en garageport ikke det eneste sted, hvor kulden kommer ind. Uden en solid, godt isoleret garage kan dine planter ikke overleve vinteren, da temperaturen kan falde langt under 0 selv med den bedste portisolering. Sørg derfor for ikke at opbevare frostfølsomme materialer i din garage.


Selv en velbygget garage garanterer ikke et sikkert klima for planter eller temperaturfølsomme fødevarer som vin, kartofler eller frugt. Men i kombination med en velisoleret garageport vil en velbygget garage give dig mulighed for at bruge garagen som fuldt udstyret lagerplads til de fleste ting, du gerne vil passe på.

Crawford

Hylder

Hylder får styr på din husstand

Den bedste måde at holde din garage ryddelig på, når du opbevarer mange ting, er et gennemtænkt reolsystem. Vær opmærksom på materialet, disse hylder er lavet af: Garageport åbner regelmæssigt selv i dårligt vejr, så hylderne skal kunne klare selv hårde vejrforhold. Systemer af metal er særligt stabile, vejrbestandige og praktisk talt vedligeholdelsesfrie. Bare sørg for at fiksere hylderne til væggene for at undgå, at de vælter, når der bliver sat tunge ting på dem.

Ikon med en hylde

Alt på sit rette sted


Til nogle anvendelser - som med et arbejdsbord - skal du have et mere tilpasset reolsystem. Man kan få tilpassede vægbeslag, der er skræddersyede til garagen, så du kan opbevare specifikke ting på den bedst mulige måde lige der, hvor du gerne vil have det. Der er flere forskellige typer vægbeslag, så du kan også hænge cykler og dæk på væggen for at spare så meget plads som muligt. Det er bedst at fastgøre sådanne systemer til sidevæggene, men sørg for, at du stadig nemt kan åbne dørene på din bil til begge sider. Disse vægbeslag skal derfor monteres med tilstrækkelig afstand til bilen for at undgå skader på cyklerne og bilen.

Ikon med en taljeblok

En smart ide:


Hvis din garage har solide vægge, kan du endda sætte en såkaldt lift i loftet, som holder en forhøjet platform med et træksystem eller beslag. Disse gør hængende systemer endnu lettere at bruge, da du kan sænke udstyret ned, når det er nødvendigt.

Husk igen at sørge for, at din garage er høj nok til at implementere dette system. Udover din bil skal højere personer være i stand til at gå ind i din garage uden at risikere at komme til skade. Den nederste kant på dette platformsystem skal derfor mindst være to meter højt. Derudover skal du være opmærksom på den maksimale belastningskapacitet. Maksimal belastningskapacitet kan afhænge af liften og garagens loft.

Der er nogle ting, der ikke hører hjemme i din garage

Selv om det ikke er forbudt, advarer vi og råder mod opbevaring af brandfarlige væsker som benzin eller andre farlige materialer som maling og sprøjtegift i garagen. De bør holdes væk fra din bolig, så du undgår at indånde gifte dampe eller antændelse (dvs. med bilen eller gnister, der flyver, når du bruger andet udstyr). Egnede alternativer kan være et aflåst haveskur eller et separat opbevaringsrum. Dette er især vigtigt, hvis der er børn i huset. Når alt kommer til alt, er din families sundhed er vigtigst.

"Glem ikke at gå ud med skraldet!"

Selvom det er mindre vigtigt, hører affald heller ikke til i garagen. Udover lugten tiltrækker det bakterier og insekter, som så let finder vej ind i dit hjem og byder dig velkommen hjem efter en hurtig tur til supermarkedet. Dine skraldespander bø placeres udendørs, ideelt med overdækning.

Crawford Garageporte
Voerbjervej 40A
DK 9400 Nørresundby
Tlf.: +45 70 20 02 08
Fax: +45 98 16 02 07

© ASSA ABLOY